Scientific Publications

thumb

Scientific Publications

2023

 

2022

 

2021

 

2020

 

2019

 

2018

 

2016

 

  • 1. Fratianni, F., M.N. Ombra, A. Cozzolino, R. Riccardi, P. Spigno, P. Tremonte, R. Coppola, and F. Nazzaro (2016). ‘Phenolic Constituents, Antioxidant, Antimicrobial and Anti-Proliferative Activities of Different Endemic Italian Varieties of Garlic (Allium Sativum L.)’. Journal of Functional Foods 21 : 240–48.
  • 2. Fratianni, F., R. Riccardi, P. Spigno, M.N. Ombra, A. Cozzolino, P. Tremonte, R. Coppola, and F. Nazzaro (2016). ‘Biochemical Characterization and Antimicrobial and Antifungal Activity of Two Endemic Varieties of Garlic (Allium Sativum L.) of the Campania Region, Southern Italy’. Journal of Medicinal Food 19, no. 7 : 686–91.
  • 3. Ombra, M.N., A. D’Acierno, F. Nazzaro, R. Riccardi, P. Spigno, M. Zaccardelli, C. Pane, M. Maione, and F. Fratianni (2016). ‘Phenolic Composition and Antioxidant and Antiproliferative Activities of the Extracts of Twelve Common Bean (Phaseolus Vulgaris L.) Endemic Ecotypes of Southern Italy before and after Cooking’. Oxidative Medicine and Cellular Longevity 2016 .
  • 4. Di Mola, I., Cozzolino, E., Ottaiano, L., Leone, V., Nocerino, S., Riccardi, R., Mauro M., Fagnano, M. (2016). Effects of New Mulching Films in San Marzano Tomato. Atti del XLV Convegno della Società Italiana di Agronomia Sassari, 20, 22.
  • 5. Carrieri, R., Parisi, M., Di Dato, F., Tarantino, P., De Vita, F., Perreca, R., Riccardi, R. and Lahoz, E (2016). Postharvest decay control of a "long-storage" tomato landrace using different preharvest treatments. Acta Hortic. 1144, 423-430
  • 6. Grandillo, S., Palombieri, S., Riccini, A., Cammareri, M., Sampalmieri, M., Picarella, M. E., ... , Mazzucato, A. (2016). Morphological and genetic characterization of a large collection of Italian tomato landraces. In LX SIGA Annual Congress (Vol. 1, No. 1). IT.
  • 7. Zaccardelli,M., Raimo, F., Adiletta, G., Caputo, M., Riccardi, R., De Feo, V., Di Matteo, M (2016). VALORIZZAZIONE DI DUE ECCELLENZE CILENTANE: IL FAGIOLO DELLA REGINA DI GORGA E LA CIPOLLA DI VATOLLA. IN 11° Convegno Nazionale sulla Biodiversità. Matera 9-10 Giugno 2016.
  • 8. Palombieri1, S., Ruggiero, A., Ruiu1, F., Batelli, G., Cammareri, M., Nurcato, R., Vitiello, A., Patanè, C., Riccardi, R., Spigno, P., Sunseri, F., Grillo, S., Grandillo, S. (2016). 'Progetto TRADITOM: caratterizzazione e valorizzazione di varietà tradizionali di pomodoro'. IN 11° Convegno Nazionale sulla Biodiversità. Matera 9-10 Giugno 2016.
  • 2014

     

  • 1. di Eugenio Cozzolino, R. R., Spigno, P., Vitiello, P., Perreca, R., Liberatore, R. (2014). SAN MARZANO, PACCIAMATURA CON TELI BIODEGRADABILI E FOTOSELETTIVI. Colture Protette, 44.
  • 2. Caiazzo, R., D'Agostino, N., Spigno, P., Riccardi, R., Parisi, M. (2014). Pomodorino del Piennolo del Vesuvio. KARPÒS, 9, 91-100.
  • 3. Di Mola, I.; Cozzolino, E.; Riccardi, R.; Mori, M.; Fagnano, M. (2014). Impiego di nuovi film biodegradabili nella pacciamatura dello zucchino. In: Atti del XII Convegno AISSA - Produrre di più e meglio in agricoltura, selvicoltura e agroalimentare: innovazioni pronte all’uso. Università degli Studi di Sassari, 6-7 novembre 2014 p. 73.
  • 4. Fratianni, F. , Cardinale, F. , Cozzolino, A. , Granese, T. , Pepe, S. , Riccardi, R. , Spigno, P. , Coppola, R. and Nazzaro, F. (2014) Polyphenol Composition and Antioxidant Activity of Two Autochthonous Brassicaceae of the Campania Region, Southern Italy. Food and Nutrition Sciences, 5, 66-70.
  • 2013

     

    2010

     

  • 1. Pizzolongo, G., Bilotto, M., Riccardi, R., Vitiello, P., Morra, L. (2010). Azoto a lento rilascio: efficacia su patata e finocchio.
  • 2. Zaccardelli M.; Piergiovanni A.R.; Sparvoli F.; Ragosta G., Riccardi R., Lupo F. (2010) Caratterizzazione agronomica nutrizionale/antinutrizionale,tecnologica ed elettroforetica di phaseolus lunatus L. Biologi Italiani 2010 (11): 55-58.
  • 3. Nazzaro, F., Fratianni, F., Riccardi, R., Spigno, P., Coppola, R. (2010). Antimicrobial and Anti Quorum Sensing Activities of Two Typical Brassica Cultivars Present in the Campania Region (Southern Italy). In Proceedings of the International Conference on Antimicrobial Research (ICAR 2010), Valladolid, 3-5 November 2010, p. 104.
  • 4. Fratianni,F.; Riccardi, R.; Spigno,P.; Iuliano,C.; Corbo,A; Coppola, R.; Nazzaro,F. (2010). 'Passive refrigeration (PRS)™” as innovative system for the vegetable preservation'. In book: Proceedings of the International conference on food innovation FOODINNOVA, Valencia (SPAIN), 25-29 ott 2010.
  • 5. Raimo, F., Napolitano, A., Morra, L., Bilotto, M., Pizzolongo, G., Riccardi, R., ... , Vitiello, P. (2010). Effect of nitrogen fertilizer form and plant density on the yield of two biotypes of escarole (Cichorium endive L. var. latifolium Hegi) in two sites of Campania. Italus Hortus, 17(2), 88-90.
  • 6. Raimo, F., Napolitano, A., Lahoz, E., Pizzolongo, G., Bilotto, M., Riccardi, R., ... ,Vitiello, P. (2010). Yield of Brassica oleracea L. var. acephala (torzella) as affected by different methods of nitrogen fertilization and plant density. Italus Hortus, 17(2), 91-93.
  • 2003

     

    2002

     

    2001

     

    1999